ПГПЧЕ „Ал.Константинов“ тържествено изпрати 96 зрелостници

Днес 96 зрелостници от ПГПЧЕ“Алеко Константоновю“ град Правец прекрачиха за последен път прага на училището.  Това са паралелките 12“А“ с класен ръководител Мариета Парийска, 12 „Б“ с класен ръководител Соня Василева, 12 „ в“ – Георги Велчев, 12“Г“ – Даринка Цонкова и 12 “Е“ Марина Георгиева.

Отличниците на Випуск 2019 бяха обявени от директорът Цветанка Щерионова. Това са: Гая Диланова и Марин Цанов от 12 „А“ клас и Зорница Вутева от от 12“В“ клас. Те получиха като награда по 100 лв  еднократна стипендия,  книга и грамота.

„Радвам се, че се запознах с моите съученици и се надявам за в бъдеще да се виждаме само по хубави поводи с тях. Радвам се,ч е бях на сцената заедно с тях 5 години“. Това каза Марин Цанов.

„Това бяха 5 трудни и много хубави години . Това са най-хубавите ми години, изпълнени със спомени, защото тук срещнах много приятели, които ме подкрепяха и се надявам да запазим нашето приятелство. Нека всеки си тръгне оттук, като запази най-чистите и хубави спомени в себе си“, призова отличникът на Випуск 2019  Гая Диланова, която под въздействие на емоцията, не скри сълзите си от този необикновен момент.

Зорница Вутева на свой ред изрази своята искрена благодарсност към своите преподаватели. „Тук всички прекарахме незабравими 5 години

Директорът, г-жа Щерионова завеща послание на Випуск 2019 – „Уважаеми зрелостници, не забравяйте патрона на вашето училище!. За всички нас живота и делото на Щастливеца са пример са нас.  В сложния и динамичен свят бихме искали да пренесете и съхраните във времето  духовната култура на нацията ни, да не прекъсвате българските си корени , да бъдете достойни граждани на Родината и света!“. Директорът пожела на дванадесетокласници да не се примиряват и да се съпротивляват на общественото зло , да бъдат толерантни в живота.

Водещите представиха всеки един клас поотделно, като от страна на зрелостниците бяха представени презентации на най-запомнящите се моменти от 5-годишното обучение в гимназията. Дванадесетокласници имаха възможността от сцената да направят кратък обзор на микросвета в своя клас и да отправят своята благодарност към своя класен ръководител.  Класните ръководители също имаха своето специално послание към своя клас. И двете страни с много емоция възприеха  този последен миг  от дългогодишното си сътрудничество в училище.

В тазгодишното тържество , посветено на зрелостниците, бяха излъчени и номинираните в различни категории, както следва:

Отличник на випуска- Стефан Саханджиев 12”Г” клас
„Най-инициативен и деен ученик“- Гая Диланова 12 „А” клас
„Мис на випуска“- Венцислава Гарванска- 12 „А” клас


„Мистър на випуска“- Цветан Стоянов 12 „Б” клас
Двойка на випуска- Миладин Пеев 12 „В” и Магдалена Симеонова – 12 „г” клас

Креативна личност- Тихомир Цветанов 12 „Г”
Спортист на випуска- Камен Пенчев 12 „В” клас
„Човекът с най-дълъг картон в библиотеката:- Мариела Иванова 12 „Е”
„Пълна промяна“ – Александър Антонов 12 „Б”
„Звезда на сцената“- Ивалина Иванова 12 „В” клас.

Коментари