ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отбеляза подобаващо патронния си празник

С тържествена церемония ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград отбеляза днес патронния си празник. Тази сутрин учители, ученици и родители се събраха в двора на учлището. Специални гости бяха г-н Мартин Тинчев – народен представител в 44-то Народно събрание, г-жа Йорданка Лалчева – общински съветник в Общински съвет – Ботевград, г-жа Светослава Станева – председател на Училищния съвет. Директорът на училището г-жа Даниела Николова поздрави присъстващите и изказа дълбока признателност към великото дело на Солунските просветители св. св. Кирил и Методий, и на техните последователи. „Този ден събира в себе си минало и настояще, за да проправи пътя към нашето бъдеще. Защото най-сигурната инвестиция на една държава е образиванието.“-добави тя. В края на речта си директорът призова учениците: „Бъдете постоянни, вие сте бъдещето на Република България! На вас обществото възлага големи надежди – оправдайте ги! Докажете, че сте достойни последователи на своите патрони!“.

Приветствено слово по повод празника отправи и г-н Мартин Тинчев. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ получи и поздравителни адреси от г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образование и култура в 44-то Народно събрание, г-жа Росица Иванова – началник на РУО – София-регион, г-н Любомир Лилов – председател на Общински съвет – Ботевград, г-н Иван Гавалюгов – кмет на община Ботевград, от фирма Даникар и т всички организации и издателства, с които училището работи през учебната година.

Грамоти и награди бяха връчени на изявени ученици и учители. Със званието „Учител на годината“ на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ бяха удостоени г-жа Геновева Йотова и г-жа Мария Денкинска, за доказан висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност, за постигнати значими резултати в образователно – възпитателния процес на училището. По-късно г-жа Йотова получи и званието „Учител на годината“ на Община Ботевград. През учебната 2018/2019 година ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е включено в Списък на иновативните училища в България. Иновацията се осъществяваше в I “а“ клас, за което целият клас получ грамота за отлично реализиране на дейностите по проекта. Наградени бяха и отборът на училището по БДП и отборът по „Бедствия, аварии и кризисни ситуации“ с ръководител г-жа Бориславова.

Грамоти бяха връчени и на ученици, представили училището в различни състезания постигнали високи резултати.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.