90 зрелостници на ПГПЧЕ“Ал.Константинов“ Правец получиха тържествено дипломите си

На деветдесет зрелостници на ПГПЧЕ“Алеко Константинов“ град Правец бяха връчени тържествено дипломите за завършено средно образование. Церемонията се състоя от 18.00ч

„Надявам се да се гордеете с нас един ден, че точно ние сме били ваши деца”. Това каза от името на всички завършващи 12-ти клас Гая Диланова. Тя не скри своята безрезервна обич и уважение към директора Цветанка Щерионова и преподавателите.

Директорът Цветанка Щерионова приветства с „Добре дошли“ родителите, които уважиха най-важният момент от досегашния живот на децата си – дипломирането. „Искам да поздравя колегите, които пред тези 5 години положиха неимоверни усилия да изградят от вас едни достойни граждани на нашата Родина, да направят от вас наистина зрели хора, които могат да вземат бъдещето си в ръце. Благодаря и на всички вас, ученици, които се включихте активно в живота на училището – участвахте в проекти, състезания, олимпиади, градихте имиджа на училището… Намерете своята мотивация, извървете своя път, в който да ви следва оценката „отличен“.

Директорът отправи свия апел към зрелостниците, като подчерта, че не е необходимо да не се сравняват със своите връстници и да бъдат това, което са“. Бъдете сигурни, че ние , вашите учители, ще останем най-верните ваши приятели. Никога не забравяйте езиковата гимназия в Правец. Бъдете горди и достойни наши ученици!”.

„Скъпи учители, ученици, родители и гости. За щастие или нещастие нашият 5-годишен път към познанието приключва точно тук и точно сега – на 18.06.2019г. в нашата любима гимназия“, каза Гая Диланова в своето обръшение към присъстващите. От името на випуска тя благодари на целия колектив, работил с нас през всичките тези години – за техния труд, за вниманието и търпението, за огромния професионализъм. “ Благодарим на нашия директор, г-жа Щерионова за компромисите и подкрепата. Искам специално да благодаря на нашите класни ръководители, които освен преподаватели, бяха и „пчелите-майки“ на всеки кошер, от А до Г. Знаем, че не винаги ви е било лесно да намерите причина да останете с нас като класни ръководители. Но вие откривахте светлина в тунела и път към нас, и останахте до края. Благодарим ви!  Знаем, че не сме били най-добрия випуск, най-сплотените класове, не бяхме и най-послушни деца на родителите си. Но ви уверявам, че един ден ще ви накараме да се гордеете, че точно ние сме били вашите деца!:, каза в заключение Гая Диланова.

Тържествената част продължи с връчване на дипломите на учениците с най-висок успех. Те бяха дадени отличниците от директора Цветанка Щерионова.

Първенци на Випуск 2019 са двама ученици с еднакъв успех – 5,95. Това са  Никола Цанов – XII г клас и Марин Цанов – XII а клас. След това са: Зорница Вутева – XII а клас, Тереза Александрова – XII г клас , Стефан Саханджиев – XII г клас , Ренета Якимова – XII г клас , Гая Диланова – XII а клас, Иван Петров – XII а клас, Ива Колибанова – XII а клас, Моника Митева – XII е клас,  Миладин Пеев – XII а клас и Преслав Калинов – XII б клас. Отличниците  представялват 25% от завършващите.

В последвалата част от тържествената церемония класните ръководители връчиха персонално на останалите ученици дипломите.

Коментари