50 зрелостници на ПГТМ „Хр. Ботев“ Ботевград получиха вчера дипломите си

50 зрелостници от Випуск 2020 на ПГТМ „Хр. Ботев“ Ботевград получиха вчера дипломите си за средно образование и свидетелства за професионална квалификация. Общият успех на училището е Добър (4.23). Други 20 възпитаници на професионалната гимназия, завършили миналата учебна година, също получиха документи.

Директорът Иван Николов отправи приветствено слово към всички завършващи. Обръщението му ще остане скъп спомен за всички ученици, които 5 години учиха тук.

„Скъпи абитуриенти!
Това е един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки млад човек, когато след години упорит труд и усърдие, след мигове на радост, изпитания на волята, на ума и характера, ще чуете последния училищен звънец.
Този ден е ваш, защото мигът на зрелостта е най-чаканият, свързан с много вълнения, осъзнаване на бъдещите отговорности, предчувствие, че предстои по-сериозно навлизане в познанието, защото то е безкрайно.
Уроците за вас не свършват днес, защото от сега пред вас се отваря нова книга на живота. Желаем Ви никога да не се уморявате да мечтаете и бъдете новатори! Вярвайте в себе си!
Бъдете горди, че сте възпитаници на професионална гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“, Ботевград! Опрете се здраво на знанията и възпитанието, което сте получили в родното училище и не спирайте нито за миг да овладявате нови знания и умения, защото животът ни има смисъл само тогава, когато непрекъснато се стремим към нещо по-добро.
Пожелаваме на всички много здраве и сили за осъществяване на личните и професионални планове, дързост да отстоявате идеите си и вяра в успешната им реализация. Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност!“.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.