58 зрелостници от ТПГ „Стамен Панчев“ получиха днес дипломи и удостоверения за завършен етап на средно образование

Днес 16 ученици от 12 клас на ТПГ „Ст. Панчев“ – Ботевград получиха дипломите си за средно образование, на 27  бе връчено свидетелство за професионална квалификация, и 15 ученици получиха удостоверение за завършен Втори гимназиален етап. Тържествената жеремония се състоя от 11.00ч при строги противоепидемиологични мерки.

Отличник на Випуск 2020 е Кати Красимирова  Костадинова от  XII  „Б“ клас , с класен ръководител Петя Петкова. Тя е с общ успех Отличен (5,68). От обучаваните 68 ученици, 44 са в дневна форма, 4 в самостоятелна и 20 в задочна форма,  в професия „Монтьор на телекомуникационни системи“, „Монтьор по транспортна техника“ и „Машинен монтьор“.  Кати Красимирова получи и допълнителна награда от училището за всеотдайна работа и активно участие в живота на ТПГ „Стамен Панчев“. Тя  вече е приета за студент в  Технически университет-Габрово. Пред наш репортер тя обаче сподели, че предпочита да следва в Колеж по електроника и енергетика-Ботевград към Технически университет-София.

Останалите успешни зрелостници на професионалната гимназия са:

Радостин   Николаев Стоянов, който е приет в два университета – Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ София и  който като отлично представил се  в състезанието за „Най-добър млад  автомонтьор и водач на МПС“ е приет  с предимство в Русенски университет „Ангел Кънчев“; Цено Георгиев Ценов е приет в Минно-геоложкия университет и в Русенския университет. Друг ученик, който също активно е участвал в авто-състезания на училището и е приет в Минно-геоложкия университет  и Русенския университет е Станислав Павлинов Тодоров.

С много вълнение и радост директорът Цонка Докова приветства всички ученици, които се дипломират тази учебна година и получиха „своя билет за бъдещето“. Тя подчерта, че всички документи на техническата професионална гимназия удостоверяват знания, умения и компетентности,  за които са се трудили по време на 5-годишното си обучение в гимназия. „Вие положихте усилия под ръководството на нашите учители и със съдействието на вашите работодатели, които бяха ваши ментори в реална работна среда, по време на практическите обучения  за придобиването на професия. Благодарение на обединените усилия на всички, ние постигнахме едни средно добри резултати на ДЗИ и държавни изпити за придобиване на професионална квалификация. Дипломите на ТПГ са гаранция за Вашата реализация , за Вашето кариерно развитие. Престоят ви още избори, за които отговорността е Ваша. Всеки пише своята история. Всички заедно написахме страниците на историята на гимназията през годините на нашата съвместна работа, за което искрено Ви благодаря! Вярвам, че ще Ви предстои живот, изпълнен с радост и смисъл. Бъдете благодарни, за да не нарушаваме вътрешния си мир. Мислете винаги за доброто, дарявайте добро и очаквайте добро. Така то винаги ще Ви следва. Ентусиазирайте се от успехите на другите, както и от собствения си успех. Отделяйте достатъчно време за самоусъвършенстване, за да не ви остава време за критикуване и да бъдете недоволни. Работете за личния си просперитет, но не забравяйте – работете за благото и величието на родното място, родния край и за нашата родна България. На Добър път!“, пожела директорът Цонка Докова.

Всички завършващи зрелостници получиха по един албум на Випуск 2020. Няколко ученици бяха удостоени с награди. Освен отличникът на Випуска Кати Красимирова, това бяха: Христо Николов от  IX “Б „ клас, награден за участие в турнир по тенис на маса, Василена Атанасова от  VIII „б“ клас, Димитър Георгиев от  IX „б“ клас, Марияна Николова XI „б“ клас, поощрителна награда получи Васил Младенов.

Кати Красимирова получи думата да изкаже като първенец на випуска своите впечатления от обучението си в учебното заведение. Тя каза пред всички присъстващи, че  годините, през които е била в училището, учителите са показали невероятен професионализъм, а гимназията предлага високо ниво на професионално обучение. „Човек, когато иска да постигне нещо, винаги трябва да се бори за него!“, каза Кати.

В края на тържествената церемония директорът отправи прощални слова към зрелостниците, казвайки „Скъпи ученици, за да бъдете ценни хора, трябва да работите за личностното си развитие. Надграждайте се и така винаги ще бъдете полезни. Всички ние много се гордеем с вас! От сега нататък сте в училището на живота. От сега нататък много е важен изборът, който правите. Така, че направете правилния избор!“

Докова изрази благодарност и към учителите, които положиха много усилия да приобщят към училището всички тези ученици. „Благодаря на всички, които бяха с нас по пътя на това израстване!“, заяви директорът Цонка Докова.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.