Най-малките възпитаници на „Марконис“ получават сертификати

В рамките на настоящия уикенд в езиков център „Марконис“ е празник – най-малките възпитаници завършват успешно учебната година и получиха своите сертификати. Те им бяха връчени лично от Управителя – д-р Николай Николов.

„Независимо от пандемията и на епидемиологичните изисквания все пак имаме възможност да завършим официално учебната година и се радвам, че това може да се случи. Разбира се не всички заедно, а на групички, за да можем да спазваме епидемичните изисквания“. Това каза д-р Николай Николов, управител на езиков център „Марконис“, който приветства учениците и техните родители.

В градината на езиковия център бяха спазени по традиция официалната церемония и емоционална тържественост, с които Николов поставя края на всяка една учебна година. Тази обаче е специална – 15 години еизковият център е сред най-добрите в страната и това го доказват резултатите.

„Всеки един от обучаваните заслужава да получи сертификат за положените усилия. Годината беше много тежка, предвид условията, в които трябваше да работим онлайн. Благодарение на целия екип и децата, както и с помощта на родителите, успяхме да се справим с предизвикателствата и да завършим успешно за моя приятна изненада. Статистиката показва, че постигнатите резултати преди и след епидемиологичните мерки са съизмерими. Резултатите на обучаваните от всички нива са еднакво добри и аз мога да се радвам за това нещо и искам да пожелая на всички да продължат да работят по този начин, толкова усилено и занапред“, каза с удовлетворение д-р Николов.

Той съобщи, че през новата учебна година училището ще работи по собствена система – онлайн платформа, тъй като не е ясно какво ще се случи оттук нататък. Николов е започнл преговори за подобна платформа още много преди да започне епидемията, която платформа представлява смесено обучение в класната стая и извън нея. Платформата позволява качване на допълнителни учебни материали и тестване на място. “ За мен е чест да работя с толкова уникални ученици, с толкова добър екип, на който искам много да благодаря. Особено искам да благодаря на госпожа Нели Дакова, на госпожа Полина Гайдарска, на Румяна Видинова, на Цецка Кирилова, Гергана Муховска и разбира се на Нийл Уотърс, както и на Вас скъпи родители! Защото тези резултати нямаше как да бъдат постигнати без вашето доверие и подкрепа“.

Д-р Николов припомни, че езиковият център тази година е извършил 2 изпитни сесии – на двата борда Кеймбридж и на Пиърсън. „И въпреки че на изпитите на Пиърсън записахме 28 ученици, се оказа, че те са най-много от цялата страна, а България пък е една от двете страни в Европа, в която въобще са се провели такива изпити“, съобщи д-р Николов. Той даде думата на преподавателя на най-малките обучавани в Марконис – Нели Дакова. Тя изрази на първо място благодарност към родителите, за това че са до децата си и помагат в обучението, и най-вече, че са избрали верния път да са до тях. „Благодаря скъпи родители, че ми позволихте да бъда до вашите деца,да направя така,че те да израстват и да бъда тяхната първа учителка“, заяви Дакова.

Д- р Николов добави, че онлайн платформата е резервен вариант за най-малките обучавани,но тя ще се използва,когато се налага и посочи, че една от причините за въвеждането на онлайн платформа в Марконис, е желанието на обучаваните от другите населени места. По думите му в нивата за възрастни има обучавани от Тетевен, Ябланица, Пирдоп, София. Той съобщи, че записването за новата учебна година ще започне от 15-ти август 2020.

Преподавателят Нели Дакова подари своето послание към всяко едно дете, което гласи: „Отворената книга на“Марконис“ нека продължи да се пише,да бъде непресъхваща жаждата за знания,а калинката да носи много здраве“. Освен сертификатите и посланието, всички обучавани получиха и по един подарък сувенир-чаша.

По повод юбилейната годишнина на „Марконис“ Нели Дакова отправи поздрав към Управителя – д-р Николай Николов, като му пожела още дълги години да продължи да пише историята на езиковия център. Дакова връчи на управителя черно перо, символ на знанието и науката, както и на своите колеги Полина Гайдарска и Цецка Кирилова.

2 thoughts on “Най-малките възпитаници на „Марконис“ получават сертификати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.