Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Министър Николова поиска парите по-бързо да стигнат до туроператорите

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова поиска от колегата си Лъчезар Борисов да бъдат съкратени сроковете по пилотния проект на стойност 10 млн. лв. за помощ за туроператори и туристически агенти по ОП „Иновации и конкурентоспособност“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Ресорното ведомство вече представи публично дейностите си по грантовата схема и разработи изисквания за подбор на кандидатите. На база на тези действия Николова настоя Министерството на икономиката да подготви максимално бързо документацията и условията на директната процедура, за да бъдат внесени в Комитета по наблюдение на програмата. С усилията на двете министерства този срок трябва да бъде намален чрез съкратено съгласуване.

Веднага след това икономическото ведомство ще отвори процедурата и в системата ИСУН, а туристическото министерство ще публикува проектното си предложение. Паралелно ще бъдат създадени и формуляри за кандидатстване на туроператори и туристически агенти, а също и специална секция на институционалния сайт на ведомството.

Приемът на заявления ще трае минимум пет дни, а сключването на договори за предоставяне на помощта трябва да започне след всяка двудневна сесия на приемащата комисия. За одобрените кандидати ще се прави протокол и предложение до министъра на туризма за сключване на договорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *