Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Съборът на Трудовец – белязан от COVID кризата, не се състоя!

На двадесет и втори ноември по традиция жителите на село Трудовец честват своя събор. И чакат този ден с нетърпение……….! Да посрещнат скъпи гости и да преживеят празника весело! Тази година обаче традицията не се състоя.

Ковид кризата „не позволи“ в днешния ден дори на малките жители на селото да се повеселят на увеселителните съоръжения или да си купят захарен памук. Те просто размениха няколко думи пред хранителния магазин – как върви он-лайн обучението и обратно вкъщи! Площадът остана пуст! Заведенията останаха тихи, заради пртивоепидемичните мерки! В домовете – хората останаха пред телевизорите, за да научат последната статистика на COVID 19 и поредния загубил битката с живота!

Някак различен, тазгодишният събор на Трудовец постави в необичайност досегашните обичаи – те просто не се състояха. Така , както трудовчани ги искат и провеждат! А какви бяха те?! Това припомня НЧ „Никола Ракитин 1890“ на Фейсбук страницата си:

„Отново е 22 ноември – съборът на село Трудовец. Този път, обаче, навън е тихо,площадът е пуст – няма стрелбище, няма батут ,няма сергии, няма и кулинарен базар, организиран от самодейците при НЧ „Никола Ракитин 1890“. За няколко поредни години, по инициатива на танцьорите от ФК „Варвари“ се организираха поредица от благотворителни дейности, с чиято помощ бяха закупени:1. Огледала –750 лв.2. Климатик – 1980 лв. Благодарим на всички, които се включиха в тези мероприятия и помогнаха за подобряване визията на малкия салон в читалището!Да си пожелаем следващата година да бъде по – добра и успешна за всички!“.

Botevgrad.news отправя пожелания към всички жители на Трудовец за здраве, здраве и пак здраве! За да няма следваща COVID криза!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *