Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Спортният семеен фестивал в Ботевград събра близо 1 600лв

Слънчевият ден на 12 май събра десетки жители на Ботевград в Градския парк ,за да се включат в доброволческа инициатива на Лили Димитрова и Общинско предприятие „Балкан“, с директор Михаил Михайлов.Той бе е наречен от организаторите семеен спортен фестивал и предложи 11 вида спорт – баскетбол, футбол, таекуондо, тенис на маса, федербал, щафетни игри, колоездене, шах, салса, български народни танци и йога. Заниманията бяха разположени на различни места в парка. Тренировките се водеха от 13 професионални спортисти и треньори, сред които всице-световният шампион п от 24-ото Световно военно първенство по олимпийско таекуон-до WT  Влади Далаклиев. По-късно самият той се включи в игрите по тенис на маса.

Спортният форум се осъществи с подкрепата на Община Ботевград и още 20 доброволци. 1 575,36 лв бяха събрани по време на спортният полуден,  като други 125 лева бяха продадени допълнително преди събитието. Средствата ще отидат за изграждане на първия фитнес на открито в Ботевград и за закупуване на съоръжения за детски площадки.

Да припомним, че нашата съгражданка Лили Димитрова е организатор на различни благородни каузи – събиране на капачки и жълти стотинки за закупуване на кувьоз и спално бельо за детско отделение в общинската болница, и др.