Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Урок в навечерието на 9 май

По повод Деня на Европа посланиците на Евопейския парламент от ПГПЧЕ,, Алеко Константинов”- гр. Правец- училище посланик от 2017г. изнесоха урок пред учениците от 8 клас. Той имаше за цел да ги информира за ценностите на Европейския съюз, за особеностите на отделните държави членки, за Брекзит и разбира се за 9 май.

            Урокът беше под формата на състезание между езиковите паралелки и под заглавие ,,Познавам ли Европейския съюз?”. Учениците се състезаваха в четири рунда. В първият трябваше да търсят в кутии с конфети знамената на държавите членки. След това те отговаряха на въпроси. Трети рунд пък беше на тема Брекзит и участниците намираха разлики на снимки от Лондон, а след това дискутираха по темата. Финалът беше решаващ. Там всички изброяваха права, които имаме всички ние като европейски граждани.

           Класът победител- немската паралелка, спечели сладка награда, а всички участвали се забавляваха много, задаваха въпроси, показаха интерес и научиха нови неща за Европейския съюз. За участието си те също получиха вкусни подаръци и накрая всички бяха поканени да се включат в клуба на посланиците.

Целият урок беше изнесен и подготвен от младши посланиците Пола, Маргарита и Даяна и старши посланиците Нели Тенева и Стефка Атанасова.