Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан не успя да вземе първия мач срещу Левски Лукойл

Балкан загуби първия мач от финалната серия срещу Левски Лукойл. Тимът на Небойша Видич отстъпи като гост на “сините” с 88-94, след като изоставаше почти през целия мач в София. В последната част разликата стигна до 20 точки като Балкан успя да свали до 6 в последните секунди, но времето не стигна за обрат.

Повече от 150 фенове подкрепиха Балкан в първия мач като целия сектор зад скамейката на отбора бе пълна с привърженици от Ботевград.

Вторият мач е в четвъртък от 19:00 часа отново в зала “Универсиада”.

Мачът започна оспорвано с няколко смени на водачеството, а в края на периода за първи път Балкан се откъсна с 6 точки напред при 19-13 след тройка на Венци Петков и забивка на ЛаМаркъс Рийд. В последните две минути Балкан не успя да отбележи и Левски излезе с две напред след първия период. “Сините” задържаха преднина във втория период като за кратко Балкан свали до една точка. След това Левски отвърна със серия 9-0 и се откъсна напред за първи път с 10 точки при 38-28. В средата на частта Митко Димитров трябваше да излезе, защото натрупа само за 4 минути три фаула, което затрудни ситуацията за Балкан под коша. Последва таймаут за Видич, след който нашите свалиха на пет след 5 безответни точки на Петков и Браун за 38-33. Балкан свали за кратко и до три, но на почивката Левски поведе с 8 след кош със сирената.

Балкан започна добре второто полувреме като свали отново разликата до 5, но две поредни тройки на Левски качиха разликата. Балкан свали няколко пъти до 8 точки, но две тройки на Патрик Рембърт направиха разликата за първи път от началото на мача 14 точки в средата на третия период. Балкан отново успя да свали на 8 след тройка на Мирко Мулалич, но още веднъж Левски поведе с двуцифрена разлика и третият период завърши при 11 в полза на “сините”.

Две минути след началото на последния период Балкан свали до 8 пак, но последва нов крах в играта, а Левски Лукойл поведе с 20 точки при 90-70 четири минути след начало на последната част. Петков вкара две поредни тройки, но разликата бе твърде голяма. Балкан свали до 6 точки в последните секунди при 92-86, но времето не стигна за обрат.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *