Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Изпълнителният директор на МИГ-Самоков, Катя Симеонова, представи спечелен проект за международна дейност

Катя Симеонова, изпълнителен директор на Местната инициативна група, представи спечеления от екипа на МИГ-Самоков проект за международна дейност.

Договорът с финансиращия орган бе подписан от кмета на общината Владимир Георгиев в края на миналата седмица. Проектът е за извършване на подготвителни дейности за международно сътрудничество. Финансирането се осигурява от „Програма за развитие на селските райони” и е на стойност 50 хил. лв. Тази сума ще се разходва основно по дейности, които целят да подготвят проект за транснационално сътрудничество с партньори – МИГ-ове от общини от Италия и Испания, Предвидените дейности ще дадат възможност за планиране на съвместни инициативи и мероприятия, в изпълнение на залегнали цели в стратегиите. Дейностите по проекта ще се координират между отделните партньори. За изработването й се предвижда да бъдат направени предварителни проучвания и консултации, свързани с разработване на проекта за сътрудничество, включително и с подписване на договори между партньорите, в които ще бъдат конкретизирани насоките, дейностите и мероприятията.
Екипът на МИГ-Самоков е амбициран да кандидатства с подобен проект, но за национално сътрудничество, което предвижда подготвителни дейности за съвместни инициативи с партньори от МИГ-ове в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *