Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Димитър Русинов сигнализира ЧЕЗ за опасни дървета в Трудовец

Днес в Трудовец  служители на ЧЕЗ започнаха дейности по изрязване на клони на дървета, които са в опасна близост до жици на ел.мрежата. Подкастрянето на дърветата се извършва в строга координация между няколко човека, които спазиха изискванията за безопасното  отстраняване на клоните. Реакцията на жителите на селото не закъсня, които бяха приятно изненадани от работата на ЧЕЗ. Превантивните мерки са взети в предвид на климатичните условия в страната – чести валежи и бури.

Подкастрянето на дърветата се извършва след подаден сигнал до централата на ЧЕЗ в София от Димитър Русинов, жител на село Трудовец. 32-годишният трудовчанин депозира преди броени дни писмо до Изпълнителния директор на „ЧЕЗ България“ЕАД. От името на жителите на с. Трудовец той  сигнализира за опасността от евентуални аварии, свързани с електропреносната мрежа в населеното място. След обстоен обход на част от селото,  той установява, че на места клони на различни видове дървета опасно са се вплели в жиците за електричество. В писмото си Димитър Русинов е посочил проблемните места, където при възможност служители на ЧЕЗ биха могли да предприемат действия по обезопасяване на електропреносната мрежа. Местата, за които Русинов е сигнализирал са:.

  1. Над трафопост, при градинката на ул.  „Ал.  Стамболийски“  и ул.  „Любен Каравелов“
  2. ул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Трети март“ – джанка и орех /след  кръстовището посока р.  Касица/
  3. ул. „Трети март“ преди разклона на У-образно кръстовище с  ул. „Сан Стефано“.
  4. ул. „Христо Ботев“ и ул. „Ал. Стамболийски“ при река Касица – орех
  5. ул. „Райчин Комитина“ и ул. „Васил Левски“ – липа
  6. ул. „Стефан Караджа“ при река Черниш – орех
  7. ул. „Иглика“ /посока игрището на Ракитин/ – дърво черница
  8. ул. „Републиканска“ и ул. „Поп Михо“ /при бившия хлебозавод/
  9. ул.  „Черковна“ и ул. „Сан Стефано“ – при задната част на двора на училището от към пенсионерския клуб.

Димитър Русинов  е отправил молба да бъдат предприети мерки и да бъде обследвано цялото село и вилната зона на Трудовец за опасни дървета, тъй като реално има много такива, за които жители алармират в неофициален разговор с него. Самият той днес наблюдава работата на служителите на ЧЕЗ, с които в разговор обсъдиха маршрутите, където са подадени опасните места и как по най-безопасен начин да се отстранят клоните. С общи действия и компетентно отношение на служителите на ЧЕЗ резултатите вече са налице.

1 коментар на “Димитър Русинов сигнализира ЧЕЗ за опасни дървета в Трудовец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *