Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

14.07% избирателна активност на балотажа в петте села на община Ботевград

1 297 жители на общината гласуваха до момента на провеждащия се днес балотаж въя Врачеш, Литаково, Трудовец, Скравена и Новачене. Да упражнят своя вот днес имат право 9 217 избиратели. Гласуват граждани в 14 секционни избирателни комисии. Данните са към 9.30ч, съобщиха от общинската администрация.

Да припомним, че във Врачеш днес балотажът е между получилия най-много гласове (551) Марин Бончовски (БСП) и Тано Аловски (ГЕРБ)- 489 гласа.
В Трудовец за кметския пост ще се състезават Мая Пенчева (незавсисим кандидат), която получи доверието на 426 избиратели и Еленко Иванов (476 гласа) от ПП МИР.

В Литаково се изправят Пешо Младенов (БСП), за който гласуваха 436 избиратели и Найден Найденов (ГЕРБ), за който гласуваха 356.
За кмет на Новачене избирателите ще избират между Катя Петрова от ПП ГЕРБ (218 гласа) и Иван Петков, издигнат от ППМИР и подкрепен от БСП (144 гласа).

В Скравена-Памела Михайлова, която полчуи 267 гласа (СДС) се изправя срещу досегашния кмет Методи Драганов (МК ДИБО), който получи 264 гласа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *