Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Анели-Белла Воденичарска – втора на Национално състезание за речеви и комуникативни умения на английски език

За пореден път възпитаник на ОУ“Н.Й. Вапцаров“ – град Ботевград представи достойно училището в престижна надпревара. Ученичката  от VII „а“ клас Анели-Белла Владимирова Воденичарска, с учител по английски език г-н Иван Коджахинков, се класира втора  на националния кръг на Национално състезание за речеви и комуникативни умения на английски език, организирано от Министерство на образованието и науката  за учебната 2019/2020 година.

Заключителният кръг на състезанието бе проведен на 9 – 10.11.2019 год. в град Силистра в две възрастови групи: I – ученици от VI – VIII клас и II – ученици от IX – XI клас, изучаващи английски език в рамките на общообразователната си подготовка. Проверката на знанията и уменията на учениците бе извършена в два модула: I модул – устно представяне на тема , формулирана от участника и вписваща се в мотото на състезанието за определената година „Thinking out of the box-The Future of Cities-trends, challenges and solutions from  an environmental perspective(research, design, describe and present your solution to the future of cities from an environmental perspective „ и II модул – свободен разговор с членовете на журито.

        Представянето на участниците бе оценявано от тричленно жури според разработени от национална комисия критерии. Съревновавайки се с 47 представители от цялата страна, Анели-Белла достойно защити чуждоезиковите си познания и заслужено зае призово място.

         След състезанието бяха връчени грамоти  и медали на участниците от I до III място на тържествена вечеря в хотел „Данубе“ – град Силистра. На тържественото връчване на наградите присъстваха всички участници от журито и представители на РУО – град Силистра.