Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград получава финансиране по проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”

Кметът Иван Гавалюгов подписа договор с Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, представляван от г-жа Зорница Русинова –зам.-министър и ръководител на УО, чрез който Община Ботевград получава финансиране по Компонент 3 на проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

По Компонент 3 Община Ботевград в партньорство с Община Мирково ще наеме персонал за предоставяне на услуги по домовете на възрастни, хора с увреждания и под карантина за справяне с извънредната ситуация. Наетите служители ще доставят лекарства, хранителни и други продукти от първа необходимост със средства на потребителите. Хората в нужда могат да получат съдействие и в заплащането на битови сметки или заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Реализацията на дейностите по проекта  ще започне до няколко дни и ще се изпълнява до 31.12.2020г. Ограничението е свързано с целта на компонента, който ще подкрепи нуждаещите се по време на пандемичен взрив на заболяването от COVID-19. Проекта е на стойност 280425,00 хил. лв.  и ще бъде предоставена социална услуга на повече от 176 лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *