Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Петима възпитаници на ОУ“Н.Вапцаров“ с награди от Национално състезание „Ключът на музиката“

Днес директорът на ОУ“Никола Вапцаров“- Ботевград, Петя Кочкова, връчи награди на 5 ученици, класирали се за Националното състезание „Ключът на музиката“. Директорът награди участниците с грамота и плакет.

Състезанието „Ключът на музиката“ се провежда в три етапа – училищен, областен и национален. Организатори са  Министерство на образованието и науката и Музикалната академия в Пловдив.

Оценяващи в националния кръг  бяха професори от Музикалната академия в Пловдив. Учениците участваха в състезанието във възрастови групи – четвърти, пети, шести и седми клас. За национален кръг от София област се класираха ученици само от две училища – ОУ „Никола Вапцаров“(6 ученици)  – Ботевград и ОУ Самоков ( 4 ученика от 6 клас). Участниците решаваха тестови задачи, от които  6 са с прослушване на музика.

„Освен, че трябва да познават много добре учебния материал, учениците трябва да имат и богата обща култура. Тези награди са стимул за децата да продължават напред да е занимават с музика“, заяви Татяна Цонкова, преподавател по  музика в учебното заведение.

ОУ“Никола Вапцаров“ участва в състезанието от 4 години насам. Наградените деца тази учебна година са: Деница Босилкова от  IV  „г“ клас, Ванеса  Петкова  от  V „a“ клас , Елинор Гетова  V „а“ клас,  Мариета Цончева  и Мартина Петрова от  V  „б“ клас.

През миналата учебна 2018/2019 година  ОУ“Н.Вапцаров“- Ботевград успя да завоюва 11-то място от всички участници от цялата страна, с успешното представяне на Божидара Зланкова от 7 клас.