Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

РЗИ тества днес 100 човека от община Ботевград

Днес от 10.30 ч в Очно отделение  на МБАЛ=Ботевград медицински екип на РЗИ-София област започна тестване на 100 човека от община Ботевград за COVID 19. Това са учители и педагодически персонал от детските градини в Ботевград и цялата община. Приоритетно днес ще минат през изследването  и служители на БКС.

Предстои тестване на още 100 човека – това ще са учители, социални работници и служители на община Ботевград, съобщи за botevgrad.news Никоета Иванова- координатор от общинската администрация. Тя каза още, че РЗИ – София област предоставя на Община Ботевград 200 бързи теста за коронавирус.

Изследването се извършва с вземане на периферна кръв от пръста и след 15 мин се отчита резултата. Ако някой от бързите тестове за антитела или наличие на инфекция даде положителен резултат, ще бъде направен и PСR тест. Ако и той даде положителен резултат по преценка на лекарите заразеният остава под карантина или се настанява в болница,В зависимост от състоянието на инфектирания се взимат мерки в огнището и се изследват контактните лица, които също се поставят под карантина. Заразеният се поставя 28 дни под карантина,  а контактните лица от 14 дни.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *