Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Валентин Златев беше разпитан в спецпрокуратурата

ефът на Контролния съвет на “Лукойл България” и бивш изпълнителен директор на компанията Валентин Златев беше днес на разпит в спецпрокуратурата. В началото на месеца стана известно, че той е призован на 22 юни да даде показания във връзка с аферата с италианските боклуци, заради които бяха арестувани братята Пламен и Атанас Бобокови

Извакан съм да бъда разпитан като свидетел, заяви Златев на влизане в сградата на Специализирания наказателен съд. Пред очакващите го журналисти той коментира, че няма представа по какво досъдебно производство е призован да свидетелства.

На въпрос познава ли бизнесмените братя Бубокови, които вече са обвиняеми, той отоговори: „Братя Бобокови ги познавам, всички ги познават, нищо повече“.

„Това, което знам е, че няма нищо, за което да се притеснявам“, каза още Златев. Той отрече да има контакти с обвиняемия заместник-министър на екологията Красимир Живков и обеща да даде повече подробности след разпита.

На излизане обаче той каза само, че не може да коментира. „Не мога да разпространявам информация, защото това е приоритет на прокуратурата“, каза той.

„Публичното говорене в държавата достигна толкова ниско ниво, че трябва да има някаква отговорност за думите, които хората изричат. В това отношение аз ще търся съдебна отговорност на всеки, който злоупотребява с името ми“, зави още Валентин Златав.

В края на май на 10 души бяха повдигнати обвинения за организираната престъпна група за внос на отпадъци, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. На един от участниците в групата бе повдигнато вторично обвинение за управление на опасни отпадъци. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *