Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Не освободиха Цветозар Гаврилов като управител на „ВиК Бебреш“ ЕООД. Няма друг кандидат за неговото място

Общински съвет-Ботевград не уважи искането на Цветозар Гаврилов, да освободи заеманата от него длъжност „Управител“ на „ВиК Бебреш“ ЕООД Ботевград.

В Общинска администрация е постъпила Докладна записка с per. индекс 9400- 1141/29.05.2020 г. от управителя на „В и К Бебреш” ЕООД – Цветозар Гаврилов, с която заявява желанието си за напускане на поста.

Днес обаче кметът на общината Иван Гавалюгов заяви, че няма предложение кой да заеме неговото място. Поради това докладната не бе подкрепена.

Десет съветници гласуваха “против“ и 16 се въздържаха. Кметът Гавалюгов заяви, че по съвет на юристи е добре възможно най-бързо дружеството да бъде обявено в несъстоятелност и припомни, че реално общинското дружеството преустанови своята дейност на 1 април 2019 год., след като активите му – публична общинска собственост, бяха прехвърлени за управление и стопанисване на „ВиК София“ ЕАД. 

Общинският съветник от ГЕРБ д-р Георги Канзов направи предложение, което бе подложено на гласуване, а именно : „Юристът на Общинския съвет, адв. Христо Якимов, да заведе съдебен иск по чл. 137, ал.1 , т. 8 от Устава на Общото събрание на дружеството срещу Цветозар Гаврилов, който предвижда “ Общото събрание взема решения за предявяване искове на дружеството срещу управителя или контрольора и назначава представител за водене на процеси срещу тях“.

Предложението на д-р Канзов обаче не срещна подкрепа от мнозинството. Четирима съетници подкрепиха неговото предложение, 17 бяха против и петима се въздържаха. Общинският съветник Цветан Миньовски изрази мнение, че няма основание на Гаврилов да се завежда иск. Мнението му бе подкрепено и от други съветници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *