Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: Ще има обществено обсъждане за изграждането на велоалея на бул. „България“

По време на вчерашната сесия на Общинския съвет имаше обсъждане на Докладната записка за отпускане на средства за проучвателни дейности и проектиране на велоалея на бул. „България“. Няколко от общинските съветници изразиха несъгласие с идеята.

„Ще проведем обществено обсъждане, както сме правили досега при всички благоустроявания в кварталите в Ботевград. Когато имаме идейни проекти ще ги обсъдим с живущите на бул. „България“ и с всички заинтересовани жители на града.“ – обясни Иван Гавалюгов днес, на въпрос зададен от репортер на botevgard.news, по време на редовния брифинг с местните медии.

„Няма как да коментирам забележките на съветниците. Смятам, че не са запознати с доста нормативи и документи, с които общината разполага. Приемам го като опит да се чуе тяхното мнение и да се забележи присъствието им. Не искам да омаловажавам тяхната роля, но не чух нищо градивно, креативно и конкретно в изказванията им“, каза кметът.

„Мисля, че за всички ни е важно да имаме добра транспортно-комуникационна свързаност между централна градска част и градския площад – такава, каквато ще осигури комфорта на преминаващите по тази основна пътна артерия, на велосипедисти, майки с колички и т.н.“, заключи г-н Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *