Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ и ФК „Ракитин“ (Трудовец) не се победиха в зрелищен сблъсък

Местното дерби между ФК „Козаро“ и ФК „Ракитин“ (Трудовец) завърши без да бъде излъчен победител. В зрелищен и резултатен сблъсък, отборите си поделиха точката и завършиха наравно 2:2.

Дербито бе част от 4-ия кръг на А ОФГ София – Изток и бе очаквано с голям интерес, като многобройната публика на стадион „Ракитин“ в Трудовец потвърди това. От своя страна пък отборите на ФК „Ракитин“ и ФК „Козаро“ не разочароваха и предложиха оспорван и здрав двубой, чийто изход не бе ясен до самия финал. Въпреки хубавата игра, срещата бе напът да бъде прекратена в 70-ата минута, когато напрежението превиши лимита.

Стигна се до саморазправа между играчи на терена, за кратко се намесиха и футболни зрители от трибуните, но за щастие до край на мача не се стигна и отборите спокойно подновиха съперничеството си, макар и в още по-нажежена обстановка.

Двубоят стартира мечтано за футболистите на ФК „Ракитин“, които до 20-ата минута вече имаха аванс от два гола. Първо Мирослав Георгиев разпечата вратата на „козлите“ за 1:0 в 15-ата минута, а само 4 по-късно чудесен гол от солидна дистанция на Здравко Милев направи резултата 2:0. Въпреки тежкото си начало, футболистите на ФК „Козаро“ отговориха на предизвикателството подобаващо и точно навреме. В 25-ата минута капитанът Радослав Зарев проби през центъра на терена и изстреля силен снаряд, като топката се отърка в ръкавиците на вратаря, но ударът бе прекалено силен и добре насочен, за да бъде отразен – 2:1. С това амбицията и желанието на двата отбора да продължат с головете не стихна, но все пак резултатът бе запазен до края на полувремето.

След почивката отборът на ФК „Козаро“ тотално промени играта си, както и подхода си. Треньорът Любомир Божанков извърши нужните смени и освежи състава си. Новото лице на „козлите“ пролича малко след началото на второто полувреме. Първо Светослав Косаков открадна топката от защитата и можеше да вкара, а само миг по-късно опасен удар на Радослав Зарев премина малко над вратата. В крайна сметка находчивостта на ботевградчани бе наградена със заслужен гол в 55-ата минута. Тогава Радко Асенов напредна през центъра, а после отклони за Светослав Косаков по лявото крило. В последствие младият флангови футболист проби навътре и безпроблемно оплете топката в мрежата, за да върне официално интригата и своя отбор в мача – 2:2. Оттам насетне надлъгването между двете страни започна отначало. В опита си да надделеят, футболистите често прекрачваха границата и извършваха по-груби нарушения. Все пак това е една от особеностите на местните дербита и случващото се на стадион „Ракитин“ не бе изненада за никого.

В 70-ата минута обаче нещата излязоха извън контрол, след като дори част от публиката нахлу на терена. Спорът произлезе от нарушение срещу Радко Асенов от ФК „Козаро“, извършено от футболист на домакините. За щастие до прекратяване на мача не се стигна и в оставащото време до края надеждите за победител в местното дерби останаха живи.

И двата отбора показаха хъс и желание да победят, а положенията „валяха“ едно след друго. Чудесна намеса на вратаря на ботевградчани Любомир Любомиров в края на мача пък бе много важна за това цифрите да се запазят. Стражът на ФК „Козаро“ взе реванш от Мирослав Георгиев, който му вкара през първото полувреме и парира силният му изстрел, запазвайки равенството. Малко след това бе даден и последния съдийски сигнал, а отборите заслужено разделиха точката помежду си.

В следващия 5-и кръг, който е на 11 октомври, ФК „Козаро“ приема ОФК „Костенец“ на своя земя в Ботевград от 16:00 ч..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *