Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР с разкрити престъпления

Четирима водачи в нетрезво състояние са задържани през почивните дни.

РУ-Етрополе: Около 1.20 часа на 17 октомври жителка на Етрополе съобщила в полицията, че лек автомобил „Опел Корса“ е блъснал паркираните пред дома й семейни автомобили. Изпратените на място полицейски служители тествали 19-годишния водач на опела с дрегер, който отчел 1.55 промила в пробата му. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

РУ-Ботевград: Около 23 часа на 17 октомври, на пътя за с. Новачене, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Пежо 206“, управляван от жител на същото село. 31-годишният водач бил изпробван за употреба на алкохол, при което в издишания от него въздух били отчетени 2.23 промила. Нарушителят е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Пирдоп: Около 1.35 часа на 18 октомври, на бул. „Цар Освободител“, автопатрул подал сигнал за спиране на лек автомобил „Волво“. Водачът не се подчинил на даденото му разпореждане, демонстративно продължил движението си в посока Златица, след което напуснал пътното платно и спрял в крайпътна канавка. При последвалата проверка униформените установили, че водачът е 18-годишен от с. Антон. Младежът бил изпробван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.45 промила в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

Шофьор в нетрезво състояние пирдопските полицаи задържали и в следобедните часове на неделния ден. При проверката на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, водачът бил тестван с дрегер, при което станало ясно, че 70-годишният варненец е седнал зад волана с 1.85 промила алкохол. Срещу нарушителя е образувано бързо производство.

Съобщения:

Около 14 часа на 16 октомври в РУ-Елин Пелин се получил сигнал за възникнала трудова злополука в логистичен център в землището на града. На местопроизшествието е извършен оглед. Пострадалият 50-годишен служител е транспортиран в болница и настанен за лечение с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 18.15 часа на 17 октомври, в с. Литаково, служители на полицейския участък в Новачене спрели за проверка товарен автомобил „Форд Транзит“. В хода на проверката се установило, че в микробуса, шофиран от 31-годишен литаковец, се превозват два кубика дърва без контролна горска марка, а също така и че регистрационните табели са издадени за лек автомобил „Ситроен“. На местопроизшествието е извършен оглед. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 7.25 часа на 18 октомври в РУ-Самоков се получил сигнал за извършен грабеж в магазин в града. На място веднага били изпратени полицейски служители. Дежурна оперативна група извършила оглед. По първоначални данни, минути след 7 часа в търговския обект влязъл маскиран мъж, който заплашил продавачката с пистолет и отнел оборотни пари, след което избягал. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.

Около 20.30 часа на 17 октомври в РУ-Сливница постъпил сигнал за възникнал пожар в частен имот в с. Хераково. След потушаването на огъня е извършен оглед на местопроизшествието. Установено е, че са изгорели гараж, намиращ се в него лек автомобил и прилежаща стопанска постройка. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 20.50 часа на 15 октомври в ОДМВР-София било съобщено за група мъже, движещи се пеша по пътното платно на автомагистрала „Тракия“ , до разклона за с. Вакарел. Автопатрул на областната дирекция установил шестима чужденци без документи за самоличност, които бири отведени в РУ-Ихтиман. От проведените беседи чрез преводач те са установени като афганистанци, като трима от тях са се самоопределили като непълнолетни. Два часа по-късно, при извършване на обход, полицейски екип установил в същия район още един чужденец без документи за самоличност. Той също бил отведен в районното управление. Работата по случая продължават служители на група „Миграция“ при областната дирекция.

Пътен инцидент:

Около 4 часа на 18 октомври в РУ-Самоков постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя от с. Мала църква, в местността „Гюргьова чешма“. При огледа на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Тойота Корола“ е самокатастрофирал, преобръщайки се в ливада вляво от пътя, по посока на движението си. Пострадал е пътник, настанен в болнично заведение с комоцио, без опасност за живота. Водачката е изпробвана с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *