Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

2 700 лв за нови дърварници в Ботевград ще инвестира общината

Финансови средства в размер до 2 700 лева за поставянето на еднотипни клетки за складиране на дърва за огрев в терени общинска собственост, предстои да бъдат гласувани в Общински съвет-Ботевград, на предстоящата редовна сесия на Общински съвет на 29 октомври. Средствата ще бъдат осигурени от собствени приходи на общината. Вносител на Докалдната записка е кметът Иван Гавалюгов.

През 2017 г. Община Ботевград започна поставянето на навеси за съхранение на дърва за огрев в недвижими имоти – общинска собственост, които да заменят поставените в нарушение на ЗОС и Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество бараки/навеси от граждани.

Към настоящия момент все още има граждани, които проявяват желание за поставяне на еднотипни клетки за складиране на дърва за огрев. В чл. 53, т. 30а от Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията па община Ботевград е регламентирана и такса в размер на 90 лв. за година за ползване па тези клетки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *