Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Изложба на графики – традиционни печатни техники ще бъде открита в в Исторически музей-Ботевград

На 31-ви октомври-Събота, в залата за съвременно изкуство на Исторически музей-Ботевград, ще бъде открита една дълго планирана и отлагана изложба – графики с традиционни печатни техники на художничката Савина Мантовска.

С ботевградски корени от майчина страна, Савина Мантовска има сериозна биография в професионалния свят на изкуството. Възпитаник е на Средно Художествено Училище за Приложни Изкуства „Св. Лука“, София със специалност: Дизаин на детски играчки и Национална Художествена Академия, София – Факултет за изящни изкуства – графика. Автор е на илюстрациите към четири книги – за деца и възрастни. Две от тях са напълно завършени, а по другите две все още работи. Участва в редица международни конкурси за графика, а напоследък работи и върху красивите гледки из Ботевград.

По стечение на обстоятелствата преди 14 години, първата самостоятелна изложба на обучаващата се тогава все още Савина е в ботевградската галерия към музея.

Откриването е от 11.00 часа и ще бъде проведено според предписанията и спазване на всички противоепидемични мерки. Заповядайте!

2 коментара на “Изложба на графики – традиционни печатни техники ще бъде открита в в Исторически музей-Ботевград

  1. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though
    you relied on the video to make your point.
    You clearly know what youre talking about, why throw
    away your intelligence on just posting videos to your site when you
    could be giving us something enlightening to read?
    0mniartist asmr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *