Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Депутатът Михаил Христов напуска ПГ на БСП

Oще един депутат напуска парламентарната група на „БСП за България”. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното пленарно заседание, предаде Агенция „Фокус“.

Депутатът Михаил Христов от 25 многомандатен избирателен район е подал молба за напускане на групата. Мотивите му са, че не приема начина на работа в ПГ на „БСП за България”, има усещане за липса на колективност на доверие във взетите решения в парламентарната група, както и фундаментални различия. Днес той беше освободен и като член на комисиите по труда и социална политика и по въпросите на децата, младежта и спорта.

С това групата намалява от 71 на 70 народни представители. Първоначално групата на БСП в 44-ото Народно събрание наброяваше 80 народни представители.

Първи напусна групата Спас Панчев.

Тази година от групата вече не е част и Александър Паунов.

Шестима депутати от БСП напускат парламентарната група

На 29 септември беше последното отцепване от парламентарната група на партията. 6-ма депутати в лицето на Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов тогава заявиха, че напускат групата и станаха независими.

На 21 октомври групата напусна и Чавдар Велинов от 15-ти Многомандатен избирателен район – Плевен.

Източник: vesti,bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *