Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Илиан Тодоров проведе извънредна работна среща заради влошената епидемична обстановка

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров проведе извънредна работна среща във връзка с влошената епидемична обстановка и нарастващите случаи на заразени с COVID 19 на областно ниво. В нея участваха директора на РЗИ – Софийска област, директорът на ОД на МВР – Софийска област, началник отдел „Охранителна полиция” при ОД на МВР, представители на областна администрация. В Софийска област на 14 дневна база, броят заболели надвишава 200 човека на 100 000.

Взеха се следните решения: кметовете на общините да издадат заповеди за създаване на организация за провеждане на мероприятия, семинари, конгреси в присъствена форма при използвнане на 30% от капацитета на помещението и при спазване на строги противоепидемични мерки. Посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на бар-клубове, дискотеки, пиано барове, се допускат при присъствие на не повече от 50% от капацитета им. Не повече от 6 човека на маса, при спазване на строги противоепидемични меарки и при работно време между 6.00 и 23.00 ч.

ОД на МВР да засили контрола по отношение на спазване на противоепидемичните мерки, съвместно с органите на ДАИ и областна дирекция на БАБХ.

Всички общински болници на територията на Софийска област да увеличат броя на леглата за лечение на болни с коронавирус с 40 до 50% от капацитета на лечебното заведение.

Източник: sofoblast.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *