Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Равенство за ФК „Козаро“ при рестарта на А ОГ София – Изток

Отборът на ФК „Козаро“ регистрира равенство при подновяването на участието си в първенството на А ОГ София – Изток. Ботевградчани завършиха наравно 0:0 при визитата си на ФК „Левски“ (Елин Пелин) в двубой от 10 кръг на надпреварата.

Срещата премина сравнително равностойно, като добрите моменти в мача се брояха на пръсти. Двете страни не очароваха с продукцията си на терена. Отборът на ФК „Козаро“ се опитваше да изповядва разиграващ футбол и търпеливо изграждаше атаките си. В тотална противоположност, домакините всячески се опитваха да объркат плановете на съперника си, като стъпваха доста по-агресивно и често прекрачваха границата, извършвайки нарушения.

В началото на мача добра възможност се откри пред Любомир Кирилов от ФК „Козаро“, която обаче завърши без успех. Няколко добри пробива на лявото крило Светослав Косаков бяха един от акцентите в мача, но отново това не доведе до нищо съществено. На почивката двата отбора изпратиха първото полувреме при равенство 0:0. След подновяването на играта домакините имаха някоко добри възможности. Първо уцелиха греда, а след това провокираха намеса на вратаря на „козлите“ Марин Илиев, която запази мрежата му суха. Друг от фланговите футболисти в ботевградския клуб – Петър Станев също се отчете с няколко добри пробива, но отново без да дадат някакъв значителен резултат. Гостите владееха повече топката и се опитваха да играят правилен футбол, но определено това не бе тeхния ден. В общи линии, отборите не се изненадаха с нищо до края и по този начин изпратиха двубоя в историята, без да излъчат победител.

Във временоото класиране ФК „Козаро“ спадна с една позиция и вече е 3-и със 17 точки. Втори е отборът на „Ракитин“ (Трудовец) с 19, а първи ОФК „Костенец“ с 22 пункта в сметката си. В следващия 11 кръг, ботевградчани приемат на своя земя 7-ия ФК „Звездец“ (Горна Малина). Двубоят е на 21 март (неделя) от 15:00 ч.