Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Победа за ФК „Козаро“ в отложен мач срещу ФК „Звездец“ (Горна Малина)

Футболният отбор на  ФК „Козаро“ постигна успех с 3:2 над ФК „Звездец“ (Горна Малина) в отложена среща от 11 кръг на А ОГ София – Изток. Ботевградчани играха почти цял мач с човек повече и въпреки че превъзхождаха съперника във владението на топката и в резултата през голяма част от двубоя, срещнаха една сериозна съпротива от съперника. Гостите от Горна Малина демонстрираха характер, като не се предадоха въпреки факта, че трябваше да играят с един по-малко. Нещо повече, силни финални минути за тях можеха да вгорчат добрия ритъм за „козлите“, но все пак ботевградчани устискаха на натиска и записаха важни три точки. С днешната победа ФК „Козаро“ излиза на второ място с мач повече от „Ракитин“ (Трудовец). Ботевградчани са с актив от 24 точки и голова разлика 27:17.

Срещата започна с превъзходство от страна на домакините. „Козлите“ владееха повече топката, опитваха да атакуват доста по-често и постепенно изграждаха нападението си. Въпреки това се наложи вратарят Марин Илиев да покрива своите съотборници на няколко пъти с блестящи намеси. Първата такава бе в 19-ата минута, когато стражът на ботевградчани отрази силен шут на противников играч от средно разстояние. Само три минути по-късно, Илиев се намеси отново ключово след грешка в отбрана на ФК „Козаро“. Вратарят на домакините неутрализира най-чистото положение за гостите, в което техен играч се оказа очи в очи с Марин Илиев, но той спаси. Това активизира футболистите на Любомир Божанков, които бързо обърнаха нещата в своя полза.

Козлите“ организираха последователно няколко опасни нападения. Първо Радослав Зарев затрудни вратаря на гостите, а след това Светослав Косаков показа индивидуална класа преодолявайки няколко играчи на „Звездец“, а в последствие и стража. Ударът му обаче не намери очертанията. В 30-ата минута натискът на ФК „Козаро“ даде резултат и Петър Станев откри за домакините, след като се възползва от грешка в отбрана на съперника – 1:0. До края на полувремето се наложи още една намеса на вратаря Марин Илиев, който запази мрежата си суха. С това положенията за първото полувреме се изчерпаха и двата тима се разделиха на почивката.

След подновяването на играта мачът продължи с висока активност от страна на ФК „Козаро“. Още с началото на полувремето капитанът Радослав Зарев пробва удар от дистанция, който бе спасен. В 61-ата минута Деан Велчев комбинира отлично с капитана на „козлите“ Зарев, който му върна топката, а в последствие нападателят се разписа елегантно за 2:0. В 83-ата минута самият Радослав Зарев записа името си сред голмайсторите след дълъг пас от негов съотборник и много премерен удар в долния ляв ъгъл, оставил безпомощен стража на „Звездец“. Мачът можеше да се превърне в много драматичен, след като в рамките на 5 минути гостите върнаха 2 попадения след липса на концентрация от страна на ФК „Козаро“.

В последната минута играчите на „Звездец“ (Горна Малина) можеха дори да се доберат до равенството, но пропуснаха възможността. Все пак те изиграха достойно мача въпреки че бяха почти през цялото време с човек по-малко. Впечатление направи и коректността на срещата и доброто и спортсменско отношение между двата тима, което трябва да бъде абсолютен пример за всички останали клубове в групата. Краен резултат – 3:2.

В следващия кръг ФК „Козаро“ гостува на „Рилец“ (Говедарци) във важен сблъсък на 4 май.