Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

За поредна 11-та година в Езиков център „Марконис“ се провеждат изпитите на Кеймбридж (ВИДЕО)

Днес в Езиков център „Марконис“ се проведе поредната изпитната сесия на Кеймбридж. Изпитите се провеждат за 11-та поредна година.

На днешният изпит се явиха най-малките обучавани в езиковият център. Общо 28 деца преминаха през устен и писмен тест. Устният изпит се проведе от Светла Попова- акредитиран устен изпитващ за изпита на Кеймбридж и ръководител на изпитната комисия в „Марконис“. След приключване на изпита, всички материали се изпращат за проверка и оценяване в Кеймбридж.

Общо за всички нива на изпитите на Кеймбридж в „Марконис“ има над 50 регистрирани кандидати. Останалите ученици от по-високите нива ще положат изпити през Юни и Юли.

Заедно с изпитите се проведе още едно тържествено събитие- връчване на сертификати Кеймбридж на ниво В2 според Общата европейска езикова рамка. Сертификатите бяха връчени на двама обучавани от нивата за възрастни – Радослав Проданов и Пламен Петков. Според д-р Николай Николов, на много места в България се провежда обучение за възрастни, но много малко от тях успяват да достигнат до подготовка, която им позволява успешно да издържат изпити за толкова престижен международен сертификат, какъвто е този на Кеймбридж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *