Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Исторически музей Правец представи нов аудиогид с гласа на Симеон Владов

На 18 май 2021 г. по повод своята 40-годишнина, Исторически музей Правец представи пред обществеността аудиогид за постоянната музейна експозиция и за Музейния комплекс с родната къща на Тодор Живков. Аудиогидът е изцяло  иновативен продукт – бранд на Правец и музея. Представлява дизайнерска аудиогид карта с QR код и уеб базирано мобилно приложение, съдържаща 15 актуални добре представени и озвучени разказа, допълващи постоянната музейна експозиция и експозицията в Музейния комплекс с колекцията подаръци на Българската държава и държавния глава.

Аудиогид картата е едно прекрасно допълнение към музейните изложби и разширява музейния разказ. Добре написани и структурирани, озвучени и емоционално представени от гласа на Симеон Владов разкази ни връщат назад във времето и представят културно-историческото наследство на Правец и общината. По този начин Исторически музей Правец е първият музей в страната, който притежава и предлага на посетителите иновативен аудиогид, отлично съчетаващ се и допълващ музейния разказ за древното и от по-нови времена наследство на Правец. Това е продукт подготвен съвместно с екипа на Исторически музей-Правец, представен и произведен от младите хора от фирма „Наше наследство“ ООД, имащи амбицията да оживят и представят по-разчупено и иновативно историческото наследство в българските музеи. Използвайки аудиогида, гостите на Правец освен допълнителна информация ще почувстват силен емоционален заряд и ще получат за спомен дизайнерски представена аудиогид карта.

Историята на Правец оживява пред Вас!

Може би сте объркали мястото? Мислите си, че трябва да сте малко историци, за да се впечатлите от предметите представени в музея? Вече това няма да Ви се случи тук – в музея в Правец. От тук насетне с всеки закупен билет, Вие ще имате възможността да вземете и своя безценен сувенир – колекционерска аудиогид карта на Правец, съдържаща всички важни истории за града, разказани по неповторим начин.

А как ще ги чуете?

Със собствените си слушалки, от собствения телефон. Вземете и отнесете в джоба си сувенир, съдържащ стотици спомени. Защото колкото повече знаем за миналото, толкова по-подготвени сме за бъдещето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *