Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ завърши сезона с най-добро класиране от своето съществуване, продължава развитието на детско-юношеската школа

Футболен клуб „Козаро“ (Ботевград) беляза край на сезон 2020/21, като регистрира най-доброто си класиране при мъжкия отбор след своето създаване през 2018 г.. „Козлетата“ завършиха кампанията на 3-то място в А ОГ София – Изток, което е и най-силното им постижение до момента. Отборът бе воден от добре познатото име във футболните среди Любомир Божанков, който тотално промени облика на своя тим и успя да изгради един добре боеспособен състав, сформиран главно от местни момчета, с който всички да се съобразяват. Ботевградчани завършиха сезона с 31 точки в актива си (9 победи, 4 равенства и 3 загуби), като записаха и положителна голова разлика от 36:19. В голмайстор на тима се превърна младият талант Светослав Косаков. 18-годишният флангови футболист завърши кампанията с 8 попадения, което го направи и най-резултатния играч в отбора.

Освен с успешния сезон при мъжете, ФК „Козаро“ беляза успехи и в развитието на своята детско-юношеска школа. В момента футболният клуб развива дейност с три отбора – U8, U12 и U14, като започна своята активна работа само преди около 10 месеца. В школата тренират 65 деца, които скоро ще могат да се радват и на собствен терен. Това ще се случи благодарение на общите усилия на всички хора в клуба, чиято кауза за развитието на детско-юношески футбол ще продължи с важна и мащабна стъпка, а именно създаване на свой собствен футболен дом. С договор за 3 години бе уреден теренът в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, който тепърва ще претърпи основни ремонтни дейности, за да може да отговаря на най-високите стандарти и да предложи още по-добри условия за децата и всички обучаващи се кадри в клуба.

 Една от основните заслуги е и на треньорския екип, ръководен от директора на школата Любомир Божанков, както и на останалите треньори Райко Влъчков и Никола Лалев. В работата с децата и най-малките възпитаници в школата често се включват и част от футболистите на мъжкия отбор, които също оказават подкрепа и доказват, че ФК „Козаро“ е нещо повече от отбор. ФК „Козаро“ е кауза, която създава приятелства и сформира едно малко футболно семейство, в което всички се подкрепят и си помагат.

Относно финансовото обезпечаване на отбора, главно действащо лице е президентът Константин Лазаров, който продължава да помага с издръжката на клуба и да преследва целите си, въпреки всички трудности. Не на последно място разбира се важна роля играе и съдействието на община Ботевград, която също подпомага отбора със средства от бюджета, разпределен за спорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *