Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

БСП отива на диалог с ИТН за кабинет

„От БСП са готови за диалог и смятат, че разговорите между парламентарните групи са необходими, дори задължителни, за да намерят най-верния път и да не се остави страната без управление твърде дълго време“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на трибунка в Народното събрание.

Тя обясни, че червените получили общо две покани – от президента Румен Радев и от „Има такъв народ“ за консултации за съставяне на правителство.

Втората среща с ИТН ще бъде в събота в Народното събрание.

БСП ще участват в разговорите и всичко, което ще се случи, ще бъде публично и ще бъде отнесено към Националния съвет на партията. От Националния съвет ще получим мандат как да продължи оттук нататък, каза Нинова.

Разговорите продължават и медиите ще бъдат информирани за всичко, увери Нинова. Тя очаква ИТН да предложи сътрудничество, приоритети, а от БСП да следват политическите решения, които обаче трябва да се вземат с колективните органи на партията.

„Всичко, което ще се случи в събота в тези разговори ще бъде публично и след тях те ще бъдат отнесени към нашия колективен орган – Националния съвет на БСП. При нас тези решения се вземат от колективните органи. Така че разговорите ще бъдат предавани в Националния съвет. Там ще ги обсъдим и ще получим мандат от Националния съвет как да продължим оттук нататък.Надяваме се, че тази първа среща, няма да е последна. За всичко ще бъдете информирани публично“, пише председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на Фейсбук страницата си.

Източник: news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *