Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Площадките за игра на територията на община Ботевград да бъдат приведени в съответствие с изискванията предлага Ангел Ангелов (ВИДЕО)

Привеждане на съществуващите площадки за игра на територията на община Ботевград в съответствие с изискванията на Наредба №1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. С това предложение е излезнал в докладна записка до своите колеги общинският съветник от ПП МИР Ангел Ангелов, който бе директор на ОП БКС в предходния мандат. Ангелов е предложил още площадките да бъдат включени в плановете за контрол и поддържане на площадките за игра с необходимите за това мерки, финансови средства и срокове за изпълнение.

Според общинския съветник на територията на община Ботевград има множество обществено достъпни площадки за игра и съоръжения. Някои от тях са изградени преди десетилетия – при други нормативни условия. “Съгласно наредбата от 2009г стопаните на съществуващи площадки за игра бяха длъжни да ги приведат в съответствие с изискванията на наредбата в срок до 31.12.2018 г. Съществуващите площадки за игра, които не са приведени в съответствие с изискванията, се включват от техните стопани в плановете за контрол и поддържане на площадките за игра с необходимите за това мерки, финансови средства и срокове за изпълнение, а по отношение на площадките за игра – общинска собственост и в общинските програми за закрила на детето“, счита Ангел Ангелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *