Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

От 21-ви март се приемат заявления за наем на търговски площи за „Великденски събор – Ботевград 2022“

След двугодишна пауза петото издание на „Великденски събор – Ботевград“  ще се проведе на 24-ти и 25-ти април тази година, както възродената през 2016-та година традиция повелява.

Всички търговци, желаещи да се включат във „Великденски събор – Ботевград 2022“, ще бъдат настанявани по утвърдена от главния архитект на общината схема в Градски парк – Ботевград и на улица „Иван Николчовски“, находяща се между парка и КЕЕ към ТУ – София.

Търговските терени са с размери 2х2м, а таксите за ползване са 6 лева на кв. м. на ден, съгласно чл. 19, ал.4, т. 7 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ботевград.

Желаещите подават заявление по образец до кмета на община Ботевград за допустимите търговски обекти за продажба на: керамични изделия, изделия от дърво, ръчно изработени сувенири и бижута и други занаятчийски произведения. Приемат се още: атракционни съоръжения, захарни изделия, мед и медни продукти, понички и палачинки, скара – бира и цветя. Разрешенията се издават за двата дни на събора – 24-ти и 25-ти април.

Всички търговци, на които са определени терени за продажба на захарни изделия /локум, халви, бонбони/ в рамките на Градския парк, задължително трябва да осигурят подходящо покритие, което да предпазва от зацапване и нараняване настилката.

Влизане, престой и паркиране на МПС в Градския парк не се допуска – стоките ще се пренасят на ръка. 

Заявления се приемат в деловодството на община Ботевград и по ел. поща на admin@botevgrad.org до изчерпване на предвидените търговски площи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *