Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Небойша Видич: Купата е първият трофей, за който се борим този сезон

Балкан победи Берое и постигна осми пореден успех в Националната баскетболна лига. Тимът на Небойша Видич се наложи у дома с 85-76 след няколко обрата в мача. Ето какво бе мнението на старши-треньора на „зелените“ след успеха: 

“Берое игра много агресивно в атака. Трудно контролирахме борбата. Това е причината, поради която те вкараха 15 точки на бърза срещу само 5 наши от този показател. Друга причина е наш стар проблем – грешките, които допуснахме, общо 19, а това е много дори за отбор до 12 години. Не може да се играе без грешки, разбира се, но някои са просто. Това е съставът, който имаме. Не можем да променим играчите. Няколко мача имаме толкова грешки. Това е проблем, защото искаме да играем бърз баскетбол. За него трябва да изискваш играчи, които четат добре ситуацията, които подават добре. Имахме много грешки на бърза атака с грешни пасове. С 5 точки на бърза атака и с 19 грешки сме вкарали 85 точки. На всички е ясно какви са резервите ни. Ще работим върху това. 

Може би трябваше да направим по-добро въведение за Купата. Мисля, че и Берое дойде тук със сериозна енергия. Високите американци играха много силно, с много голямо желание. Това беше очевидно. Имахме проблем да ги изконтролираме. Преди мача Си Джей се оплакваше от проблеми в кръста и това е една от причините да не беше на високо ниво днес. Всички отбори имат проблеми. Не се оплакваме. Може да седите и да плачете и да започнете да работите. Учили сме се за второто, да работим и да станем по-добри. Една от причините за този мач е , че всички мислим за Купата. Нормално е това. Има оправдание за това.

Аз казах, че Балкан не отстъпва от целите си на този турнир. Това е първи трофей, за който се борим – Купа в нашата зала, пред нашите фенове. Не знам какво повече може да бъде мотивация за нас отбора, да се представим максимално.” 

В петък Балкан излиза срещу Ямбол на четвъртфинал за Купата на България. Двубоят е от 20:00 часа в Арена Ботевград.

Ето какво бе мнението на Дерик Маркс, който бе най-резултатен в двубоя с 24 точки:  “Грешките и защитата ни направиха мача труден. Мисля, че се опитахме да атакуваме прекалено много вместо просто да си подаваме повече. Мисля, че направихме доста грешки. Сигурен съм, че утре ще дойдем да гледаме скаутинг и ще подобрим играта си. Мисля, че трябва да намалим грешките за Купата и решенията, които взимаме както в нападение, така и в защита. Нападението никога не може да е прекалено добро, ако защитата не е добра и обратното. Днес допуснахме прекалено много лесни кошове на Берое, особено първото полувреме. Това направи труден целия мач. В крайна сметка успяхме да се сплотим и да спечелим в края. Надявам се, че може да видите моята усмивка и на Купата, но искам да видя всички фенове в Ботевград в залата. Ще ви очакваме. Ще бъде вълнуващ турнир. Всички ви очакваме.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *