Иновации в действие в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ Ботевград

В рамките на два дни, 12 и 13 април, в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ – Ботевград се реализират дейности по Националната програма „Иновации в действие“, с партньори ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ – Самоков, ОУ „Христо Смирненски“ – Момин проход и ОУ „Отец Паисий“ – Петърч.

Официалната церемония по откриване на дейностите по проекта се състоя днес, в сградата на Начален етап на ОУ „Никола Й. Вапцаров“. Тя започна с кратка музикална програма и приветствие от директора Петя Кочкова. Гости на събитието бяха Росица Иванова- Началник на Рeгионалното управление по образованието – София област, Илонка Ценкова- Старши експерт по Природни науки в РУО и директорите на училищата-партньори по проекта. Специален поздрав към ученици и учители отправи Росица Иванова. В своето слово тя изтъкна значимостта на подобен вид инициативи на началното и средното образование.

В реализирането на дейностите по Националната програма „Иновации в действие“ в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ Ботевград се прилагат дигиталните техники на електронни дисплеи, използват се персонални лаптопи с пишещи устройства и визуализатор.

По време на представителните изяви в училището бяха демонстрирани интегрирани уроци в класовете:

III „в“ клас, с класен ръководител Тошка Йончева

III „д“ клас с класен ръководител Румелия Янкова;

VII „а“ клас, с ръководител Бисерка Петкова;

VII „б“ с ръководител Силвия Йорданова, съвместно с преподавателите Татаяна Цонкова, Л.Лазарова и Георги Петров.

Интегрираните уроци се проведоха в Начален етап по предметите „Човекът и природата“, „История и цивилизации“ и „Български език и литература“ в Прогимназиален етап – История, природни науки и музика. В уроците се включиха разнообразни творчески подходи, учебни продукти, създадени от ученици, използващи приложенията Jamboard, GeoGebra, Quizizz, лабиринти, интерактивни игри, с прилагане на мозъчна атака, екипна работа и др.