Ботевград се включва в новата кампания на „Капачки за Бъдеще“ за детска линейка на 16 и 17 април

В България продължава да няма достатъчно детски неонатални линейки. Ентусиастите от “Капачки за Бъдеще” обаче са се заели да поправят това.

След като дариха първата неонатална линейка само преди шест месеца в Пловдив, днес те обявиха, че вече са събрали средства за втора и започват да събират за ТРЕТА!

“За съжаление, българското държавно здравеопазване разполага само с две специализирани неонатални линейки в момента” – споделят от кампанията – “и двете в София, и двете дарени от други благотворителни каузи преди няколко години”

“Линейката, която дарихме в Пловдив, обслужва цяла централна южна България и по-специално областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. Целта ни е да дарим линейки и на други градове, където има университетски болници като Плевен, Варна и т.н., така че да покрием цяла България!”, добавиха от там.

Припомняме, че преди да се заемат с линейките, доброволците от “Капачки за Бъдеще” промениха най-старите кувьозите в болниците в цяла България, след което помогнаха и с още десетки медицински апарати за детски, родилни и неонатални отделения на 36 болници в 36 града общо! И всичко това, благодарение на капачките, които цяла България събира.

Може да подкрепите каузата за детска линейка, като занесете своите пластмасови капачки и алуминиеви кенчета на най-близката до вас кампания, която се провежда в 29 града в ЦЯЛА България.

В Ботевград кампанията ще се проведе на 16 април, събота. Капачките ще се предават от 10:00 да 14:00 на ул. Зелинград 8А, Третата бяла къща зад магазин Биляна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.