Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

За поредна година в Езиков център „Марконис“ се провеждат изпитите на Кеймбридж

Днес в Езиков център „Марконис“ се проведе поредната изпитната сесия на Кеймбридж. Изпитите се провеждат за 12-та поредна година. В днешния ден на изпит се явяват 29 от най-малките ученици, като броят на записаните общо за всички нива на изпитите на Кеймбридж е близо 50.

Изпитите се провеждат от Светла Попова и Мария Николова, представители на езиковия изпитен център АВО, който е единственият в България платинен изпитен център на Cambridge Assessment English, част от Университета Кеймбридж.

Учениците успешно положиха устния изпит, а материалите от писмения изпит ще бъдат изпратени за оценяване във Великобритания.

„Самочувствието, което им дават тези сертификати, е това, което е повод за гордост, както за децата, така и за родителите. То гарантира не само ниво, но дава и увереност“, каза Светла Попова.

Над 700 човека до сега са получили международно признати сертификати от Кеймбридж за последните 12 години, от най-ниското до най-високото езиково ниво.

Тази година отново има регистрации за изпити за всички езикови нива. Заедно с кандидатите за изпитите на Pearson тази година броят на обучаваните в „Марконис“, които се явяват на изпит е над 90, което е повече от миналата година.

„Няма как да не се радвам, като управител на това училище, че имаме толкова много успехи. Няма как да не съм щаствил, че даваме възможност от най-малки да доказват пред една независима институция, каквато е Cambridge Assessment English към Университета Кеймбридж, какви са знанията и уменията им. Надявам се представянето да бъде добро, всяка година сме имали много сериозни постижения, дано и тази година да се справим.“, каза д-р Николай Николов, управител на на езиков център „Марконис“.

Според д-р Николай Николов статистиката показва, че обучаваните достигащи до най-високото езиково ниво C2, което е традиция в „Марконис“ от повече от 10 години, са се явявали на всички изпити по време на подготовката си – от най-ниското до най-високото ниво, което е допълнителна гаранция за успеха им на изпитите за ниво С2 на Университета Кеймбридж (Cambridge Assessment English) и на Pearson (Pearson English International Certificate).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *