Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Поздравителен адрес от кмета Иван Гавалюгов по повод Международния ден на музеите

На 18 май се отбелязва Международният  ден на музеите, честван за първи път през 1978 г. Целта на празника е да се повишат информираността и ролята на музеите в обществото.

Решението на 18 май да се отбелязва Деня на музеите е взето през 1977 г. в Москва на ХІ генерална конференция на Международния съвет на музеите, а година по-късно вече се чества по света.

ДО

РЕНИ ПЕТРОВА

ДИРЕКТОР НА

ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – БОТЕВГРАД

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПЕТРОВА,

УВАЖАЕМИ МУЗЕЙНИ СПЕЦИАЛИСТИ,

Приемете моите поздравления по повод 18–ти май – Международния ден на музеите и професионален празник на музейните специалисти.

Музеите са храмове на нашата памет за миналото, в които духът ни израства, срещайки се със спомените за великата българска и световна история, хранилища на традициите, самобитността и културните достижения на човечеството.

Радвам се, че вече отмина трудното време на ограничения поради пандемичната обстановка и Вие, музейните специалисти, можете отново да разгърнете творческия си потенциал за развитие на това значимо културно средище в нашия град в полза на духовното здраве на обществото ни.

Не спирайте да поддържате пламъка, който осветява пътя ни назад във времето. Бъдете здрави, вдъхновени и амбицирани да се справяте с всяка трудност в личен и професионален план.

ИВАН ГАВАЛЮГОВ,

Кмет на община Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *