Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Георги Данов от Ботевград за втора година в националния отбор по география

За втора поредна година Георги Данов е част от разширения национален отбор на България по география. През тази година Данов се класира на трето място в страната на Националната олимпиада по география и икономика, като беше удостоен със званието лауреат на Националната олимпиада.

Младият олимпиец тази година завърши 12 клас в ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров“ – Ботевград, където негов ръководител беше старши учителя по география и икономика и история и цивилизации Николай Пеев.

В момента в Националния STEM център националния отбор се подготвя за за предстоящата международна олимпиада по география. Първият ден на подготовката премина в Геолого-географският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Учениците се срещнаха с декана проф. Климент Найденов, който им представи нововъденията в образователните и научно-изследователските програми на ГГФ. В рамките на програмата за деня децата получиха и своите награди от Националната олимпиада по география, връчени от главния експерт по география г-жа Гергана Иванова и доц. Емилия Патарчанова, председател на Националната комисия на олимпиадата по география. През деня младите географски олимпийци посетиха двата научни музея на ГГФ и проведоха две обучителни сесии в залата на Геопространствения център.

Преди подготвителния лагер с националния отбор, Георги Данов взе учестие и в Европейската олимпиада по география, която се проведе онлайн, а българският отбор се включи в състезанието от Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *