Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

110 ученици от ОУ“Н.Вапцаров“ – Ботевград ще почиват на море по НП“Отново заедно“

Петдесет и пет ученици от ОУ“Никола Й.Вапцаров“, заедно с 4-ма ръководители отпътуваха на 5-дневна почивка на Кранево по Националната програма „Отново заедно”. Учениците почиват на море от 20 до 25 юли. Училището кандидатства и е одобрено и за втори етап от 11 до 16 август на Шкорпиловци,с още 55 ученици.

Националната програма „Отново заедно” е за провеждане на туристически пътувания с цел преодоляване на последствията от COVID-19, в т.ч. липсата на активен социален живот. Дейностите, които се реализират по време на туристическите пътувания, ще допринесат за подобряване на социалния и здравословния начин на живот на учениците, както и на психичното им здраве, което е и приоритет на държавната политика.    

Програмата предвижда и занимания в областга на науките, изкуствата, технлогиите и спорта, които да спомогнат за развитие на способностите на учениците в тези области и като цяло да стимулират личностното им развитие. Тя се изпълнява на територията на Република България и обхваща държавни, общински, частни и духовни училища, обучаващи ученици от I до XI клас през учебните 2020/2021, 2021/2022 и 2022/2023 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *