Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Стартира процедура за проекти за ремонт на отсечката Джурово – Ботевград

Областно пътно управление – София обяви обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на 103,3 км републикански пътища в Софийска област. Сред тях са над 33 км от първокласния път Джурово – Ботевград, както и близо 7 км от третокласното трасе Ковачевци – Поповяне, което е алтернативен маршрут за Самоков и Боровец. Индикативната стойност на поръчката е 2 066 800 лв. без ДДС. Срокът, в който кандидатите могат да подават офертите си, е 15 август 2022 г.

Обществената поръчка е в няколко обособени позиции. В обособена позиция 1 е проектирането на основния ремонт на 21 км от второкласния път II-37 Джурово – Етрополе. Участъкът преминава през пет населени места – Джурово, Беляновец, Малки Искър, Лъга и Етрополе. Трасето не е ремонтирано основно повече от 40 години. Пътната конструкция и прилежащите 7 големи съоръжения /мостове над р. Изворска, р. Брусенска, р. Стара река, р. Малки Искър, р. Мелна и р. Вранещица/ са в недобро състояние, с нарушено отводняване и намалена носимоспособност. Индикативната стойност за изработване на техническия проект е 420 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 90 календарни дни.

В обособена позиция 2 е изработването на технически проект за основен ремонт на 33,4 км от първокласния път I-3 Джурово – Ботевград. Трасето, предвидено за ремонт, преминава през 7 населени места – Джурово, Осиковица, Осиковска Лакавица, Правец, Разлив, Трудовец и Ботевград. Основен ремонт на участък е правен в края на 70-те години на миналия век. Настилката е с множество пукнатини и слягания и с нарушено отводняване. Прогнозната стойност за проектирането е 669 400 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 90 календарни дни.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След процедура по ЗОП след това ще бъдат избрани и изпълнителите на необходимите ремонтни дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *