Тони Дечев: Чест и привилегия за всеки един треньор е да води шампиона на България

сн. balkan-basket.com

Защита на титлата на Балкан е основната цел, която си е поставил новият треньор на тима Тони Дечев. Това призна наставникът пред BGbasket.com в първото си интервю, след като официално застана начело на отбора. Той разкри, че не е имал колебания дали да приеме офертата от Ботевград.

„Като треньор имам самочувствието и амбициите, че мога да водя отбор, който се бори за шампионска титла и съм го правил. Въобще не се замислих, когато получих предложението“, заяви Дечев.

„На мен никой няма нужда да ми поставя тази цел. Аз съм си я поставил сам. С приемането на предложението да стана треньор на шампиона, отивам с ясната цел, че ще направя всичко възможно, за титлата да се дублира. Знам, че ще е трудно. Има отбори с амбиции, винаги е имало,  но много приказки не трябват. Трябва да се работи. В края на шампионата ще видим резултатите“, добави той.

Освен от Балкан, специалистът е имал предложение и от досегашния си клуб Ямбол„Бях в разговори с Ямбол за удължаването на договора ми. Там доста настойчиво искаха да остана. Бяха доволни от работата ми, независимо от трудната ситуация, в която се намира клубът. Казах и на тях, че го кажа и на вас. Смятам, че не е много удачно, когато те покани шампионът на България, да откажеш. Според мен чест и привилегия за всеки един треньор е да води шампиона на България“, смята той.

Наставникът обаче е наясно със задачата, с която се захваща: „Естествено, има и трудности. Не си въобразявам въобще, че отивам на място, където няма да се иска пак отборът да бъде шампион и да повтори успехите, които е имал в последните години. Напълно наясно съм с това.“

Тони Дечев направи равносметка и за престоя си в Ямбол„Нескромно е аз да си давам оценка. Надявам се хората, които са в Ямбол, са да оценили това, което правя. Беше много трудно. От нищо се опитвахме да правим нещо. Тази година има индикации да има малко повече средства и да може малко по-спокойно да се работи. Пожелавам успех на целия клуб и на бъдещия треньор.

Треньорът коментира конкуренцията в НБЛ и приветства включването на ЦСКА в елита. Страхотно е за баскетбола, че се появява още един отбор, който не си е извоювал правото по служебен път, а чрез спечелването на втората лига. По предварителна информация имат осигурен добър бюджет, ще бъдат и с амбиции, но ЦСКА няма как да бъде без такива. Това е супер за баскетбола. Питането е дали няма някой да отпадне, това е по-тъжното. Има отбори, които не са в никак цветущо състояние. Това е тъжното. Все пак времената са много тежки и трудно да се отделят средства за елитен спорт. Адмирации към всички, които помагат на баскетбола. Винаги надеждите са да става все по-добре и по-добре“, завърши Дечев.

Колкото до Балкан, работата по селекцията продължава. Преслав Пешев остава в треньорския щаб, като се търси и кондиционен треньор.  За момента е планирано „зелените“ да започнат подготовка на 29 август, но може и датата да бъде променена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.