Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Завърши ремонта на тръбата за София на тунел „Ечемишка“

Пуснато е движението в ремонтираната тръба за София на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“.

Тунелът, с дължина 820 м, е в експлоатация от 1985 г. При ремонтните дейности, които започнаха в края на май 2021 г., са премахнати разрушените части от вторичната облицовка. Възстановена е конструкцията на съоръжението и е монтирана нова хидроизолационна система. Извършените ремонтни работи в тунелната тръба включват ремонт на конструкцията, хидроизолация, изграждане на нова дренажна система, асфалтова настилка. Съоръжението е със системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, енергоефективно осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при инцидент. Тунелът има и система за отвеждане на запалими и токсични течности от пътното платно.

Със същите системи за безопасност разполага и тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“. Нейният ремонт завърши в края на юни 2017 г.

Ремонтните дейности на съоръжението са изпълнени от „Автомагистрали“ ЕАД по договора за поддържане на автомагистралния участък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *