Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Проект „С волейбол на училище“ в Етрополе

Бивши волейболни величия ще присъстват на мероприятието.

Българската федерация по волейбол стартира мащабна инициатива „С волейбол на училище“. Представянето на  проекта ще се проведе на 04.10.2022г. в СУ „Христо Ясенов “ в град Етрополе.

Бившите волейболни величия Любомир Ганев/участник на две олимпиади с националния отбор, трети на световното първенство през 1986 г.,сега президент на БФВ/, Евгени Иванов  /световен шампион за младежи през 1991 г.,трети на световното за мъже 2006 г.,пети на олимпиадата в Пекин 2008 г. сега председател  на КДЮВ/ и Николай Иванов/капитан на националният отбор,участник на три световни първенства/ ще бъдат част от мероприятието.

Проектът търси възможности за запълване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас. За волейболните клубове, пък, това ще бъде пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

Програмата цели да покаже, че волейболът и образованието могат да вървят ръка за ръка, като изграждат заедно личността на българските деца, превръщайки ги в гордост за родители, семейство и цялата нация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *