Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пети успех на Балкан в НБЛ

Тази вечер в мач от 8 кръг на НБЛ, игран в Арена Ботевград, баскетболистите на Балкан се наложиха над Черно море Тича с 98-87 (29-17, 14-29, 30-18, 25-23).  

Домакините започнаха добре и спечелиха първата четвъртина с 12 разлика – 29-17. Във втората обаче играха неузнаваемо, загубиха я с 14-29, което припомни втората част при гостуването на Керавнос преди няколко дни. На полувремето младоците от Варна имаха преднина от 3 точки – 46-43.

След почивката Балкан си върна до известна степен ритъма от първия период. Взе третата част с 30-18, игра малко по-добре и в четвъртата, въпреки че защитата и в двете четвъртини не бе на ниво. Радваща е най-вече победата.

В този мач Балкан бе без Калвин Годфри, който на вчерашната тренировка изкълчи глезен, стъпвайки върху крак на свой съотборник. И се наложи някои баскетболисти да играят на непривични за тях постове.

Павлин Иванов бе най-резултатен с 21 точки, с 19 е Христо Захариев. Двама отбелязаха по 15 точки – Димитър Димитров и Мануел Суарес, с 10 е Илиян Пищиков, 8 има Дипларос, с  по 3 са Константин Тошков и Александър Гавалюгов, по 2 добавиха Николай Грозев  Михаил Гавазов.

За Черно море Тича по 18 точки вкараха Михаил Молдов и Аверил Ъгба, със 17 е Лъчезар Тошков, по 13 ичан Мартин Коцев и Тач Ънру. 

Следващата седмица на Блакан му предстоят нови два мача от НБЛ. В сряда гостува на Шумен, в събота, 10 декември приема Академик Пловдив. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *