Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

22-ма студенти от Випуск 2022 на Технически колеж – София получиха своите дипломи

На 31 март бяха връчени, тържествено, дипломите на завършилите Технически колеж – София през учебната 2021/2022 година в зала „Орханиец“ на Исторически музей – Ботевград.

Церемонията бе открита под звуците на химна на студентите, а после с химна на Технически университет – София.

Специални гости бяха проф. Иван Кралов – ректор на Технически университет – София, проф. Ивайло Ганев – директор на Технически колеж – София, доц. д-р инж. Валентин Ценев – ръководител на катедра „Електроника и електротехника“, д-р Илин Черняшки – председател на Общински съвет – Ботевград, Борис Борисов – зам. -кмет на Община Ботевград и представители на предприятия от Ботевград и Враца.

Абсолвентите от Випуск 2022 са 22-ма. Трима от тях завършват с отличен успех и шестима с много добър успех. Голяма част от завършващите продължават образованието си в магистърска степен, която вече са я започнали.

Уважаеми абсолвенти, обръщам се към вас от мое име и от името на колегите и управлението на базата в Ботевград да ви благодаря за съвместната и успешната ни работа. Вие бяхте достойни, завършващи нашия колеж. Ние сме сигурни, че много от вас, във фирмите, в които работят или ще работят, ще покажат знанията, които са придобили при нас. От мен и от целия колектив ви желаем на добър път, добра реализация и напред и все нагоре„, каза в своето обръщение доц. д-р инж. Валентин Ценев – ръководител на катедра „Електроника и електротехника“ в ТУ-София.

Последва приветствие от проф. Иван Кралов – ректор на ТУ-София: Скъпи млади колеги, от днес вие вече сте част от техническия елит на нацията. Бъдете горди и достойни с това, което сте постигнали, но не спирайте да учите. И обучавайте както тези около вас – вашите наследници, вашите колеги, така и всички останали, за да можем да работим за доброто и благото на обществото, на хората, на нашия град и нашия регион. Не забравяйте, че голяма част от това, което сте постигнали, дължите и на вашите родители, затова винаги се обръщайте с огромна обич към тях. Благодаря ви и честито дипломиране!

Директорът на ТКС при ТУ-София Ивайло Ганев пожела на абсолвентите много творчески успехи оттук нататък и на добър час.

Зам. -кметът Борис Борисов поздрави абсолвентите за успешното им завършване на Техническия колеж и благодари представителите на бизнеса, които винаги са подкрепяли развитието и са спомагали на учебния процес.

Директорът на отдел „Човешки ресурси“ на фирма „Integrated Micro-Electronics“ Татяна Милева също честити завършването на студентите и им пожела да бъдат здрави, щастливи и много успешни.

Благодарности бяха поднесени към преподавателите от името на абсолвентите в лицето на отличничката на Випуска Цветелина Филкова.

Преди връчването на дипломите, абсолвентите положиха традиционната Галилеева клетва.

Освен дипломите си, завършващите с отличен и много добър успех получиха грамота за постигнат висок успех и подарък от колежа – алманах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *