Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общинските съветници приеха отпускане на финансова помощ до 150 хил. лв за пострадалите от наводненията в общината (ВИДЕО)

На редовната сесия на Общински съвет – Ботевград, провела се в село Трудовец, общинските съветници приеха предлжението на кмета на община Ботеград – Иван Гавалгов и гласуваха внесената от него докладна записка, за отпускане на финансова помощ за пострадалите домакинства от населените места в община Ботевград. Финнсовата помощ е в размер до 150 хил.лв. Освен това, съветниците определиха и състава на временната комисия за разпределение на средствата.

Постоянната комисия по местно самоуправление и законност, с председател д-р Марияна Горгачева, предложи 11-членна комисия, съставена от 8 съветници и трима служители на общинската администрация. В хода на дебатите Тихомир Найденов предложи временната комисия да бъде разширена и в нея да влязат 10 общински съветници и трима служители на общинската администрация. Д-р Горгачева прие предложението на Найденов и Общински съсвет гласува следния състав на временната комисия: Ваня Иванова – съветник от ПП МИР/Председател/, Мартин Василев /ПП МИР/, Цветослав Захариев /ДИБО/, Петър Петров /ДИБО/, Николина Цолова /БСП/, Иван Редовски /БСП/, Цветан Миньовски /ДСХ/, Ангел Ангелов /ПП МИР/, Иван Николов и Росица Милчева от ПП ГЕРБ.

Общинските съветници приеха с 15 гласа „за“, 0 „против“ и 4 „въздържал се“ председател на временната комисия да бъде Ваня Иванова. За председателското място бяха прдложени още Ангел Ангелов и Цветослав Захариев, който си направи самоотвод.

По време на обсъждането постъпи още едно предложение от съветника Дамян Маринов за промяна на докладната – да се отпусне финансова помощ за всички населени места в общината, в които е било обявено бедствено положение. Кметът Иван Гавалюгов като вносител на докладната, прие това уточнение.

Цялата докладна записка с направените предложения и приети от вносителя, се прие с пълно мнозинство от съветниците. На сесията присъстваха 27 от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *