Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

От Ботевград до морето: Георги Данов и Михаил Михов изминаха над 500 километра с велосипеди

Ботевградчаните Георги Данов и Михаил Михов прекосиха над 500 километра с колела от центъра на Ботевград до морето. Преминавайки през около 80 градове и села в Стара планина и Предбалкана, техният маршрут ги водеше през впечатляващи и исторически значими места като Трявна, Елена, Котел и Жеравна, където се наслаждаваха на красивите възрожденски селища, запазили своя автентичен облик.

Въпреки дъждовните и горещи условия, Данов и Михов не се отказаха и след 6 дни колоездене из България успяха да достигнат крайната си дестинация – курортът Равда.

Невероятно приключение, което ми беше мечта от отдавна. Карахме и по асфалт, и през гората по диви пътеки. Карахме през пек и дъжд. Едно изпитание за духа и тялото. България се опознава най-добре, когато минаваш през нея с велосипед. Пътувайки с кола се чувстваш просто като наблюдател, докато велосипеда те прави част от заобикалящата те среда, а чувството, че си достигнал морето, само благодарение на собствените ти усилия е неповторимо. Искам чрез това приключение да обърна внимание на повече хора върху велосипеда, като ефективен начин на транспорт, особено за малък град като Ботевград. Въпрос на време е да бъде изградена подходяща инфраструктура в града, която да стимулира колоезденето като предпочитан начин на транспорт в града ни, екологичен и носещ ползи за здравето транспорт.„, споделя Георги Данов.

Няма да забравя приключението, но няма да тръгна пак по този маршрут! Ще направим още по-грандиозно пътешествие, но то ще е след поне една година. Няма да забравя този поход и се радвам, че мога да се хваля че стигнах до морето с колело!„, споделя Михаил Михов.

Екипът на Botevgrad.NEWS отправя поздравления към младите приключенци за това велосипедно постижение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *